Balul sikerült cirkuszi mutatványnak nevezte Suhajda Szilárd csúcstámadását a Jobbik politikusa

A Jobbik szolnoki elnöke nem bírta magában tartani a „magánvélemény”-ét Suhajda Szilárdról.

2023. május 29., 15:19

Szerző:

Suhajda Szilárd kísérő és oxigénpalack nélkül próbálta megmászni a világ legmagasabb hegyét, a Mount Everestet, amikor nyoma veszett. Az eltűnt hegymászóról alkotott magánvéleményét tette közzé a közösségi oldalán Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik szolnoki elnöke.

 

 A poszt a politikus szerint nem lesz népszerű, mert nem ért egyet azokkal, akik felmagasztalják a hegymászókat.

„Nekem ez nem sportteljesítmény, hanem egy balul sikerült cirkuszi mutatvány: egy artista halálugrása védőháló nélkül”

– írja a politikus, aki szerint Suhajdát „nem az emberiség előrehaladásáért érzett olthatatlan vágy, hanem személyes ambíciói hajtották”, ezért nem ért egyet azokkal, akik felmagasztalják a hegymászókat.

 

„Attól az érveléstől meg végképp kiver a víz, amikor valaki azzal jön, hogy »ha nem lettek volna a Suhajdához hasonló, bátor emberek, még mindig a technikai középkorban élne az emberiség«. Nos, maradjunk annyiban, hogy nagy felfedezőkre mindig szüksége volt az emberiségnek és mindig szüksége is lesz, azonban Suhajda Szilárd nem volt felfedező”

– fogalmazza meg véleményét Szotyori-Lázár.

(Kiemelt képünk forrása: Facebook)

 

09:42

A munkanélküliek száma 2023 augusztusában 195 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,0 százalék volt – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A kormány mindenesetre bizakodó.

08:55

Az Energiaügyi Minisztérium októbertől még alacsonyabb szintre szorítja az intézmények távhő díjait. A nem lakossági fogyasztók januárban egyszer már megfelezett költségeit újból azonos arányban csökkenti a tárca. Az önkormányzatok, közintézmények és vállalkozások országos átlagban a tavaly év végi díjak negyedét fizetik tehát október elsejétől – jelentette be pénteki közleményében Lantos Csaba energiaügyi miniszter.

07:25

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc az Alapítvány az Innovatív Oktatásért szakmai konferenciáján járt. Az alapítvány működteti a High-Tech Suli programot (HTS), amelyet a 660 milliárd forintos vagyon felett rendelkező Mészáros Lőrinc tulajdonos támogat.