Keddtől megújul a BKK menetrendje

A frissítés miatt hétfő este 21 és 24 óra között a Menetrendek aloldal korlátozottan lesz elérhető.

2021. december 13., 18:43

Szerző:

Új funkciókkal bővül keddtől a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján található Menetrendek aloldal. A központ MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye szerint a módosítás következtében az aloldalon a járatokra való kattintással keddtől mindkét irány megállólistája megjelenik. A körjáratként közlekedő vonalak esetében ezentúl vagy a teljes útvonal, vagy az adott menetrendi lapokon is megjelenő megállólista fog látszódni.

A járatok érvényességi időpontja helyett a továbbiakban az Alapmenetrend, valamint a Változó/Ideiglenes menetrend kifejezések jelennek meg a felületen. Az aktuálisan érvényes menetrend lila háttérszínnel lesz látható. A megállókra történő kattintással továbbra is megjelenik, hogy mikortól érvényes a járat menetrendje, írták.

Egyes vonalaknál további tájékoztatók és információk is megjeleníthetők, az „i” (információ) jelre kattintva. A járatinformációk melletti sárga felkiáltójelre kattintva az aktuális, vagy kapcsolódó forgalmi változásokról tájékozódhat a felhasználó. A közleményben kitértek arra, hogy a frissítés miatt hétfő este 21 és 24 óra között a Menetrendek aloldal korlátozottan lesz elérhető. A frissítés ideje alatt a FUTÁR honlapon vagy az alkalmazásban lehet tájékozódni az aktuális menetrendekről. Egyéb fejlesztések az aloldallal kapcsolatban jövőre várhatók, tették hozzá.

(Kiemelt kép: Juhász Gábor / MTVA/Bizományosi)

 

Szijjártó Péter önkéntes munkásőrszervezetnek nevezte a FARE-t, amiért a tiltott politikai szimbólumok közé sorolta Nagy-Magyarországot, és ennek eredményeképpen a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezheti a nagy-magyarországos molinók, zászlók bevitelét a magyar válogatott mérkőzésein. A külügyminiszter szerint a szervezet döntése a történelmi ismeretek teljes hiányára vall.