Kásler Miklós Sándor Sárát mondott Sára Sándor helyett, és nem javította ki a tévedését

2019. november 26., 15:22

Szerző:

Kedden az Országgyűlés kulturális bizottságában meghallgatták Kásler Miklós, humánerőforrás-minisztert. Fellépésének bohózatba illő epizódjairól ebben a cikkünkben írtunk részletesen, ehelyütt csak arra szeretnénk felhívni a figyelmet. Beszámolójában a tárcavezető megemlítette, hogy az Orbán-kormány két kulturális díjat is alapított, a Herczeg Ferenc-díjat, amelyet a színvonalas történelmi regények íróinak elismerésére alapítottak, illetve a nemrég elhunyt Sára Sándor emléke előtt tisztelgő, fiatal filmeseknek járó díjat. E ponton zavarba ejtő hibát vétett:

a rendező neve, Sára Sándor helyett ugyanis azt mondta, hogy Sándor Sára. Tévedését – amelynek a létezéséről több forrásból is meggyőződtünk – nem javította ki. 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.