Karácsony Gergely mindig tud durvábbat mondani

Karácsony Gergely: Kezdjük el magyarázni Magyarország miniszterelnökének, hogy attól, hogy egy épület még nem tűnt el a föld színéről, attól abban az épületben már nincsen oktatás. 

2021. szeptember 19., 15:55

Szerző:

Karácsony Gergely vasárnap egy Facebook-posztban írt arról, hogy szerinte Orbán Viktor nem tudja, hogy mi a különbség egy épület és egy intézmény között, célozva ezzel a miniszterelnök CEU-ról szóló írására. Karácsony azt is megírta, hogy fideszes ingatlanmutyi zajlik Magyarországon. 

„Az az "antikommunista" "hős", aki például az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát további bátor fideszes képviselőkkel akadályozza már nagyon hosszú évek óta, arról írt, hogy nocsak, a CEU-t mégsem üldözték el Magyarországról, hisz a CEU épületében tartottak meg egy nagyszabású nemzetközi konferenciát” – írja Karácsony Gergely, majd feltette a kérdést: „Mit lehet ilyenkor mondani? Kezdjük el magyarázni Magyarország miniszterelnökének, hogy attól, hogy egy épület még nem tűnt el a föld színéről, attól abban az épületben már nincsen oktatás, hála a fideszes fiúk által hozott jogszabályoknak? Sőt, mondok még durvábbat! Nem csupán konferenciákat szoktak tartani a CEU budapesti épületében, hanem kutatói munka is zajlik ott, mert az engedélyezett a számukra. Az oktatás van korlátozva, ezért kell ma Bécsbe menni egy CEU-s diplomáért” – írta a főpolgármester. 

 

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely főpolgármester beszél a 26. Budapest Pride felvonulás célállomásán, a Tabánban 2021. július 24-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán.)