Karácsony Gergely: Egyeztetést kezdeményeztünk Pintér Sándorral

Az önkormányzati szakrendelők államosítása megint a betegek jogait sértené, hosszabb várólistákat, várakozási időt eredményezne – írta a főpolgármester a Facebookon. 

2022. július 13., 10:08

Szerző:

Mint írta, a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége  tiltakozik a szakrendelők államosítása ellen, ezért azonnali egyeztetést kezdeményeztünk az egészségügyet is felügyelő belügyminiszternél, Pintér Sándornál.

„Az önkormányzatok hozzájárultak ahhoz, hogy az egészségügyi szakrendelők színvonalas ellátást biztosítsanak a helyi lakosoknak. A Főváros az Egészséges Budapest program keretein belül már számos rendelőintézetet felújított. Elutasítjuk, hogy ezek a rendelők állami felügyelet alá kerüljenek, hiszen nem csak a betegek, de az orvosok és az egészségügyi dolgozók érdekei is sérülnének.”

(Kiemelt képünk: Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közös sajtótájékoztatója a budapesti Kossuth téren, 2021.10.08. Fotó: Adrián Zoltán/168)

21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

19:56

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.