Kánikula: ha azt hitte vége van, tévedett, a java még csak most jön

Megdőlt szerdán a budapesti hőségrekord.

2021. június 23., 20:21

Szerző:

Várhatóan csütörtökön tetőzik a hőség, péntektől mérséklődik az időjárás az idei első hőhullámban – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a honlapján. Molnár Anna meteorológus videóban elmondta: szerda éjszaka sem várható jelentős felfrissülés, 17-23 fok lesz. Felhős lesz az ég, északnyugaton akár záporok, zivatarok is lehetnek, erős, viharos széllel.

Csütörtökön lesz az év eddigi legforróbb napja, 33-39 fok várható. Sok lesz a napsütés, kevés gomolyfelhővel. Az Északi-középhegység tágabb térségében, illetve kis eséllyel a középső területeken viszont akár erős, viharos széllel kísért zápor, zivatar is kialakulhat.

Pénteken az északnyugati tájak fölé, szombaton már a keleti tájakra is elér a hűvösebb levegő – mondta a meteorológus, de megjegyezte: jelentős mértékű lehűlés nem várható. A következő időszakban is jellemzően 30 fok felett alakulnak a csúcsértékek. Az éjszakák viszont nagyobb felfrissülést hozhatnak. Pénteken és szombaton várhatók záporok, zivatarok. Vasárnap már szárazabb lesz az idő. A jövő héten ismét hőmérséklet emelkedés várható – mondta Molnár Anna.

A tartós hőség miatt Müller Cecília országos tisztifőorvos keddtől csütörtök éjfélig hőségriadót rendelt el.

 

(Kiemelt kép: Forrás: OMSZ Facebook-oldala)