Megszólalt K. Endre

K. Endre: nem tudom mit mondhatnék.

2024. február 6., 18:25

Szerző:

K. Endre a 444.hu-nak annyit mondott, hogy: 

„Az idő és a jóisten eldönti majd, mikor nyilatkozom.”

Amint azt 444.hu írja, kedden találkoztak K. Endrével a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesével, aki három év négy hónapos börtönbüntetést kapott, mert a pedofil igazgató bűntársaként igyekezett rávenni a gyerekeket, hogy vonják vissza a feljelentéseiket. Tavaly titokban köztársasági kegyelemben részesült, Ferenc Pápa látogatása alkalmából.

Novák Katalin keddi  sajtótájékoztatóján elmondta: „Az én elnökségem alatt nem volt és nem is lesz kegyelem a pedofiloknak, ez így volt ebben az esetben is”. 

Kaufmann Balázs azon kérdésére, hogy  tud-e részleteket mondani arról, hogy hogyan születhetett kegyelem az ügyében, K. Endre csak annyit válaszolt: „Nem én írtam a kérelmet, nem tudok erről nyilatkozni.”

Arra, hogy mit csinál most, tervez-e visszatérni a pedagógus pályára, és igaz-e a kormánymédia információja arról, hogy amikor a kegyelmet kapta, már valójában otthon volt reintegrációs őrizetben, K. Endre tulajdonképpen egyfolytában azt hajtogatta, hogy nem tudja, nem nyilatkozik. Aztán végül arról is megkérdezték, hogy beszélne-e a történtek után a bicskei gyermekotthonban jogsértést elszenvedett fiatalokkal, és ha igen, mit mondana nekik. A válasz itt is hasonló volt: 
 
„Nem tudom azt, hogy mit mondanék, ha esetleg beszélnék velük. De erről nem fogok nyilatkozni. Nem szeretnék nyilatkozni.”

K. Endre és a felcsúti körök

Mint arról korábban már mi is beszámoltunk K. Endre otthonosan mozog a felcsúti fideszes körökben. 

„Jánossal együtt elég nagy energiákkal próbálták bemosolyogni magukat a térség »kereszténykonzervatív« hatalmi világába, amolyan hivatásos jó emberek szerepkörben” – írta a 444-nek egy, a bicskei viszonyokat jól ismerő forrás a bicskei gyermekotthon volt igazgatójáról és igazgatóhelyetteséről. 

Az említett gyermekotthon lakói rendszeres vendégek voltak a miniszterelnök falujában akkoriban épülgető Puskás Ferenc Akadémián. A 444.hu felidézi, hogy 2015-ben a gyermekotthonban birkózó edzések is kezdődtek, ebben a NIKÉ Sportegyesület volt a szakmai partner, az ő edzőik látogatták meg az otthont rendszeresen. A cikk szerint Tompos Márton, a Momentum politikusa Facebook bejegyzésében emlékeztet: ezt az egyesületet Orbán Viktor öccse, ifj. Orbán Győző hozta létre 2009-ben. Ő volt az egyesület tiszteletbeli elnöke akkor is, amikor Bicskén szerepet vállaltak. A NIKÉ aztán 2016-ban beolvadt a Honvédbe, ahol szintén Orbán Győző lett a birkózó szakosztály elnöke.

(Kiemelt képünk: Bilincs illusztráció. Fotó: Sebastian Kahnert / POOL / AFP)

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.