Deák Dániel: Novák Katalin nem tudja magát megvédeni

Deák Dániel védelembe vette Novák Katalin köztársasági elnököt.

2024. február 6., 17:03

Szerző:

Deák Dániel, a XXI. század vezető elemzője az ATV Start című műsorában beszélt arról, hogy szerinte méltánytalan támadni a pedofil igazgató bűnsegédjének kegyelmet adó Novák Katalint, mert az államfő nem tudja magát megvédeni – írta meg a 444.hu.

Eddig még nem sokan próbáltak megvédeni a kormányfőt amiért titokban kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon pedofil exigazgatóját fedező bűntársnak – írja a lap. 

Amint az a cikkben olvasható, a kormánymédia igyekezett árnyalni a képet K. Endréről, akinek, amint azt korábban mi is megírtuk tudomása volt arról, hogy az intézmény vezetője több gyereket is molesztált. A jogerős ítélet szerint az igazgató-helyettes nemcsak tudott erről, de megírt egy hamis vallomást is az egyik gyerek nevében ezzel a szöveggel: „én kitaláltam, hogy közösen kivertük a nemi szervem, és hogy ilyet más gyermekkel is csinált már. Igazság az, hogy nem húzta le a nadrágom és nem fogta meg és nem verte ki.” A bűnsegéd ezt a hamis vallomást a saját irodájában, a pedofil igazgató jelenlétében akarta aláíratni az érintett gyerekkel, ezért három év négy hónap börtönre ítélték első és másodfokon is. 

Deák Dániel: az államfőnek nem kell indokolni döntését

Az elemző az ATV-ben elmondta, hogy a kormányfőnek még csak nyilvánosságra sem kell hoznia a döntését, mert az a jogszabályokkal is ellentétes lenne, ha erről elkezdene beszélni.  

Deák úgy véli, hogy a kegyelem mögött több olyan indok is lehet, amiről nekünk fogalmunk sincs, és ameddig ezeket nem tudjuk, addig „legfeljebb az ellenzéki vádakról lehet beszélni”.

Az elemző erről már szívesebben beszélt: „kígyót-békát kiabáltak az ellenzékiek a parlamentben a köztársasági elnökre”, és a köztársasági elnök ellen méltánytalansági eljárást indító DK politikai botrányt igyekszik ebből az ügyből csinálni. „Mint mindenből, nem tudom, ha egy kődarab leesik a Sándor-palotáról, már abból is sajtótájékoztató tart valamelyik balliberális párt” – példálózott nem túl szerencsésen Deák. 

A reggeli műsorban felhívta arra a figyelmet, hogy pár órán belül lesz egy sajtótájékoztató a Novák részéről, és ott majd biztosan kapunk magyarázatot a kegyelmi döntésről. Ha az meg lesz „lehet értékelni”.

Valóban tartott sajtótájékoztatót az államfő, ahol az ATV kérdésére elmondta, amiről ma korábban már mi is beszámoltunk: „Az én elnökségem alatt nem volt és nem is lesz kegyelem a pedofiloknak, ez így volt ebben az esetben is”. A köztársasági elnök hangsúlyozta: az egyik leggusztustalanabb és legsúlyosabb bűncselekménynek tartja a pedofíliát.

Majd az egész ügyet igyekezett beállítani egy olyan politikai kampány részének, „ami rengeteg valótlan állítást tartalmaz”. Magyarázatot viszont egyáltalán nem adott a döntésére, ellenben megerősítette, hogy alapos megfontolás után döntött. Ez utóbbit így fogalmazta meg: „én az elém terjesztett több száz kegyelmi kérvényről minden esetben igyekszem a leginkább körültekintően dönteni” – olvasható a 444.hu cikkében. 

(Kiemelt képünkön: Deák Dániel. Fotó: Merész Márton / 168.hu) 

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.