Jövő héten becsukják a kormányablakokat

Uniós rendszerátállás miatt szünetel az okmány- és járműügyintézés március 7-én.

2023. március 5., 08:37

Szerző:

Európai uniós informatikai átállás miatt az ország valamennyi kormányablakában szünetel az okmány- és járműügyintézés, az okmányirodák pedig zárva tartanak március 7-én, kedden – hívja fel a figyelmet a Miniszterelnökség közleménye. 

A Schengeni Információs Rendszer új verziójának üzembe helyezése miatt a kormányablakokban ezen a napon nem intézhetők pl. a személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával, jogosítvánnyal, útlevéllel, diákigazolvánnyal kapcsolatos ügyek, illetve a többek között a gépjármű forgalmi engedély, forgalomból való kivonás és forgalomba helyezés ügyintézés is szünetel.

Továbbá március 6-án csak a délig rögzített kérelmek esetében van lehetőség az azonnali (24 órás) eljárás keretében kiállított útlevelek átvételére: aznap 15 óra után a Központi Okmányirodában (Budapest, XIII. ker. Visegrádi u. 110.).

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Róka László)

Szerdán a déli óráktól a nyugati határszélen, illetve késő délután főként a Duna vonalától keletre egy-egy intenzívebb záporban akár az ég is megdörrenhet. A kialakuló záporokat, zivatarokat többfelé jégdara, intenzív csapadék és szélerősödés kísérheti.