Jobban hiányzott a fodrász, mint az orvos

Egy felmérés szerint a fodrászok bezárása volt a legnagyobb érvágás az elmúlt hónapban.

2021. április 7., 14:57

Szerző:

Szerdától kinyithatnak az üzletek és a szolgáltatók is újraindulnak, kivéve a vendéglátóhelyeket és a szálláshelyeket. A Pénzcentrum készített egy olvasói felmérést, amelyben azt kérdezték, mi hiányzott legjobban a lezárások egy hónapja alatt.

„2021 márciusában a kiskereskedelemben elmaradtak a pánikvásárlások, a vásárlók megértették, mi a korlátozások célja, nem féltek már attól, hogy termékek nélkül maradnak” – mondta a lapnak Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.

A március 26-án útjára indított kérdőív szerint leginkább a fodrász hiányzott a magyaroknak (36,5%), valamint az elmaradt orvosi kezelések, műtétek (20,6%), de sok szavazatot kapott a kozmetikus (9,9%) és a bútoráruház (7,6%) is.

A hazai tech-áruházak sorra jelentették be, hogy szerdától ismét rendes nyitvatartás szerint várják a vásárlókat: az eMAG előrehozta új üzletének megnyitását is, az Extreme Digitalnál pedig webkamerás ügyfélpult is segíti majd a bolt előtt várakozókat.

Nyitnak az Euronics és a MediaMarkt boltjai is, az IKEA viszont még kivár a nyitással. A svéd bútoráruház egyelőre nem adott meg időpontot, mikor nyitják ki üzleteiket.

(Kiemelt kép: Juhos Gergő fodrász egy férfi haját vágja egy újranyitott miskolci szalonban 2021. április 7-én. Fotó: MTI | Vajda János)