Jakab Péter visszaszólt a Prognózis zenészének: ő nem lázad, mi igen

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint Vörös István már nem lázad, ők viszont igen.

2021. július 11., 19:41

Szerző:

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Jakab Péter országjárása során a párt nagykőrösi jelöltjének kíséretében, újragondolt dalszöveggel adta elő a Prognózis Kié ez az ország? című dalát. Ez azonban nem tetszett Vörös Istvánnak, a dal szövegírójának és előadójának, aki felszólította a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét, tüntesse el a videót közösségi oldaláról. Emellett külön nehezményezte azt is, hogy a dalszöveget is megváltoztatták. 

Jakab ezután a Telexnek elmondta, a párt jogászai vizsgálják, törölniük kell-e a bejegyzést. A videó azóta eltűnt a politikus Facebook-oldaláról, így minden jel arra mutat, hogy engedély nélkül használhatták fel a dalt. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje Facebook-bejegyzésben fejtette ki ezután a véleményét a történekről. „Járva a vidéket, látom, hogy ez az ország már nem a tied, hanem azoké, akik kiszolgálják az újból felépülő pártállami rendszert" – írta. Jakab Péter elmondása szerint a szerző, aki egykor talán maga is lázadt egy rendszer ellen, most felháborodott a lázadásukon.

„Hogy a dalt félti, vagy csak saját magát a rezsim haragjától, nem tudom. Ő már nem lázad. Mi igen." - olvasható a bejegyzésben. 

(Kiemelt kép: Jakab Péter Facebook-oldala)

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.