Jakab Péter dalra fakadt, a Prognózis zenésze letiltatná az erről készült videót

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje kampánykörútja során improvizált néhány aktuálpolitikai áthallást a Kié ez az ország? című dalba.

2021. július 11., 14:58

Szerző:

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje szombaton tett közzé egy videót Facebook-oldalán, amelyen az látszik, hogy kampánykörútja közben Zágráb Nándorral, a párt helyi képviselőjelöltjével közösen adták elő a Prognózistól a Kié ez az ország? című dalt. Jakab Péter, elismerve, hogy nem feltétlenül énektudása a legjobb, előre jelezte, hogy a szöveg a lényeg, nem az ő hangja.

A dal első néhány sorában már felfedezhető néhány áthallás napjaink politikájával, amelyhez Jakab Péter azzal is hozzátett, hogy az eredeti szöveget megváltoztatva elhelyezte benne például Mészáros Lőrinc nevét. Miután a videó kikerült, a dal szövegírója és előadója, Vörös István saját közösségi oldalán szólította fel Jakab Pétert, hogy törölje a videót.

A dalt semmiféle politikai célzatú felhasználásra, reklámra, nem engedélyeztem. Különösen úgy nem, hogy a szöveg bizonyos részeit átírják, és politikai felhangot adjanak neki. Felszólítjuk Jakab Pétert, hogy a videófelvételt törölje, távolítsa el!” – írta Vörös István.

A Telex megkeresésére Jakab Péter elmondta, a felvételen egy spontán éneklés történt az egyik barátjával. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje állítja: nem átírta a dalt, csupán új szavakat improvizált a szövegbe, amelyek szerinte egyébként is megfelelnek a dal üzenetének, vagyis: ez az ország a tied is. „Ma inkább a Mészáros Lőrinceké, akik – ahogy a dal is mondja – elverik a pénzt, miközben mások csak robotolnak” – tette hozzá.

A Jobbik jogászai jelenleg is vizsgálják, hogy szükséges-e törölni a posztot. Amennyiben úgy ítélik meg, hogy valóban nem megfelelően járt el Jakab az éneklés rögzítésével, úgy el fogják távolítani.

(Kiemelt kép: Jakab Péter Facebook-oldala)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.