Már a dinnyével is kampányolnak a politikusok

Jakab Péter kezdte, Szentkirályi Alexandra folytatta. 

2021. július 26., 14:27

Szerző:

„Dinnyeháború” van Jakab Péter és Szentkirályi Alexandra között. A jobbikos politikus még szombaton pózolt dinnyével, és közben felhívta arra a figyelmet, hogy mennyit drágultak a gyümölcsök. Erre Szentkirályi Alexandra is kitett egy dinnyés képet vasárnap, csak a kormányszóvivő azt írta a dinnyéről, hogy ez a legjobb dolog a nyárban. Jakab Péter kommentben szólt be Szentkirályi Alexandrának, közben saját miniszterelnök-jelöltségét is promózta.

A Jobbik elnöke még szombaton posztolt arról, hogy a gyümölcsárak az elmúlt években olyan mértékben az egekbe szöktek, hogy csak kevesen tudják megvenni. Kitett egy képet is magáról, amint épp dinnyét eszik. Közben, mint írta, belekötött a „fideszes média”. Jakab Péter azt próbálta illusztrálni, hogy csak kevesen tehetik meg, hogy gyümölcsöt egyenek, míg a kormánymédia azzal támadta be, hogy miközben kifogásolja az árakat, ő mégis megteheti, hogy megvegye a dinnyét.

Vasárnap már a kormányszóvivő is dinnyés képpel rukkolt elő a Facebookon. Szentkirályi Alexandra azt írta: „Az egyik legjobb dolog a nyárban. Ki szereti?” A fotót észre vette Jakab Péter is, és természetesen nem hagyta szó nélkül. A Jobbik elnöke azt írta kommentben Szentkirályi-posztja alá: „És mit szól az elszabaduló árakhoz, szóvivő asszony? Mert a gyümölcsöt sokan szeretik, csak egyre kevesebben engedhetik meg maguknak”. Jakab Péter a kommentjében saját miniszterelnök-jelöltségét is promózta.

 

(Kiemelt kép: Szentkirály Alexandra és Jakab Péter. Fotó: Facebook / 168.hu)