Gyurcsány Ferenc riporternek állt, és lement a Balatonra

A volt miniszterelnök szerint, ha valaki a Balatonon akar nyaralni, egy vagyonnal kell elindulnia. 

2021. július 23., 10:12

Szerző:

Akár félmillió forintba is kerülhet egy hét nyaralás egy átlagos magyar család számára a Balatonon Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint. A volt miniszterelnök újabb videót töltött fel csütörtökön a YouTube-csatornájára, amiben ezúttal riporternek állt, és nyakába vette a Balatont, hogy megnézze, mi változott azóta, hogy Orbán Viktor köréhez köthető vállalkozók alaposan bevásároltak a tó körül.

A DK elnökét Kovács Miklós, a párt őszi ellenzéki előválasztáson indított jelöltje kalauzolta el Siófokon. A politikus Gyurcsány Ferencnek elmondta, a Balatonon nincs olyan minőségi szálláshely, kemping vagy panzió amit egy kevésbé tehetős család meg tudna fizetni. „Az nem helyes és nem fenntartható, hogy egy magyar család több pénzért tölthessen időt a Balatonnál, mint Horvátországban” – emelte ki az ellenzéki jelölt. 

Gyurcsány Ferenc megnézte, mennyibe kerül a legolcsóbb apartman egy magyar családnak. Ebből kiderült, egy hétre 200 ezer forintot kellene fizetniük. Az összeg azért is hatalmas az elnök szerint, mert egyetlen extra szolgáltatást sem tartalmaz, csak a légkondicionálót.

A Demokratikus Koalíció elnöke a videó végén összegezte, hogy hét napra mennyibe kerül összesen a nyaralás. Záporoztak a számok, kiderült: csak az étkezés 296 ezer forintba, a szállás az utazással együtt pedig 215 ezer forintba, vagyis 511 ezer forintba fájhat egy átlagos magyar családnak. „A Balaton nagyon sokszor luxus lett, mert a tehetősebbeknek nyújt lehetőséget egy hét nyaralásra. A többiek? Hát, ők meg vágyakoznak” – hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc. 

(Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala)