Gyurcsány Ferenc üzenete Orbán Viktornak: Szórakozz a felmenőiddel, ne a hazáddal!

A Demokratikus Koalíció elnöke a Facebookon összegezte a véleményét a népszavazásról.

2021. július 21., 12:27

Szerző:

Rekordgyorsasággal reagált a Demokratikus Koalíció elnöke Orbán Viktor Facebook-videójára, ahol bejelentette, hogy a magyar kormány öt kérdéses gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez az LMBT-közösség „iskolai propagandája” és a nemátalakító műtétekkel összefüggésben. Gyurcsány Ferenc rövid, de indulatos posztban fejtette ki, mit gondol a bejelentett népszavazásról.  „Orbánnak üzenem: szórakozz a felmenőiddel, ne a hazáddal!” – írta a DK elnöke. 

Szerdán reggel Orbán Viktor rendkívüli bejelentést tett a Facebookon. A miniszterelnök és a kormány gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez. A kormányfő azt mondta: „Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt. A magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televízióban és a reklámokban. Brüsszel most az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli.” A gyermekvédelmi népszavazásban öt kérdés lesz. A kérdéseket itt tudja elolvasni.

(Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője, elnöke napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén, 2021. május 31-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.