Jakab Péter dinnyét evett, belekötöttek, utána meg ő kötött bele a Fideszbe

A Jobbik elnöke a gyümölcsök árára panaszkodott.

2021. július 25., 15:05

Szerző:

Belekötött a „fideszes média” Jakab Péterbe, mert a jobbikos politikus dinnyével a kezében panaszkodott a gyümölcsök árára. Jakab Péter azt próbálta illusztrálni, hogy csak kevesen tehetik meg, hogy gyümölcsöt egyenek, míg a kormánymédia azzal támadta be, hogy miközben kifogásolja az árakat, ő mégis megteheti, hogy megvegye a dinnyét. Jakab Péter megválaszolt erre is.

A politikus azt írta a Facebookon, amiért panaszkodott a gyümölcsárakra, azonnal betámadta a „fideszes média” azzal, hogy hiába panaszkodik, mégis megvette a gyümölcsöt, ergo megengedheti magának a gyümölcsevés luxusát. A Jobbik elnöke visszavágott és újra ficsúrnak nevezte a fideszes országgyűlési képviselőket. 

Jakab Pétert az írta: „Azon viszont megdöbbenhetnétek, hogy ebben az országban lassan luxus a zöldség meg a gyümölcs, olyan mértékű a drágulás. A kajszi ára 2 év alatt megduplázódott, a görögdinnye 1 év alatt 20 százalékkal, a zöldség 17 százalékkal, a korai burgonya 46 százalékkal lett drágább, a bogyós gyümölcsök 15 százalékkal kerülnek többe. A málna kilója a miskolci nagybanin 2500 forint”.

Hozzátette: Ott, ahol kétmillióan élnek a létminimum alatt, ez valóban luxus. Máshol a sportautó az, vagy még az se, nálunk a dinnye meg a málna. Én amit tudok, leszedek a gyerekeknek a kertből. De akinek se kertje, se pénze nincs, az mit csináljon? Töltse ki a nemzeti konzultációt? Vagy menjen el népszavazni? Esetleg köpjön le egy szivárványos zászlót, vagy csak mondjon le az élelmiszerről? A kormány szerint ugyanis nagyjából ezek valamelyike lehet a megoldás”.

Jakab Péter szerint olyan gazdaságpolitika kellene, amelyik több pénzt hagy az embereknél, és kevesebbet a ficsúroknál. „Gyémántgyűrű nem lesz Lölőék asztalán, lesz helyette zöldség-gyümölcs a tiéteken. Mert ez így egészséges” – fogalmazott a politikus.

(Kiemelt kép: Jakab Péter dinnyét eszik 2021. július 24-én. Fotó: Jakab Péter Facebook-oldala)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.