OMSZ-lefejezés – most kiderül milyen idő lesz a tűzijáték esőnapján

Időjárás-jelentést így még nem várt senki az országban.

2022. augusztus 27., 06:57

Szerző:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb időjárás-jelentése szerint sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Zápor, zivatar délutántól nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon, kis eséllyel a Dunántúl keleti felén és a középső megyékben alakulhat ki.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő erős vagy viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 36 fok között alakul, az Alföldön lesz a legmelegebb. Késő estére általában 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

A OMSZ közlése szerint szombaton este a légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 21 fok között várható, az északkeleti hidegre érzékeny lesz leghidegebb az idő.

Inkább a Nyugat-Dunántúlon lehet vihar

A szolgálat előrejelzése szerint szombaton késő délutántól nagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati felén, nagyon kis eséllyel a Dunántúl keleti felén és a Duna vonalában fordulhatnak elő zivatarok. Az erősebb cellákat (amelyek főként a Nyugat-Dunántúlon lehetnek) intenzív csapadék (>10-30 mm), viharos széllökés (60-80 km/h) és jégeső (ált. 1-2 cm átmérő) kísérheti. Éjszakára várhatóan csökken a zivatarok száma, de a Dunántúlon néhol továbbra is megjelenhet egy-egy gyengébb cella – írják az előrejelzésben.

(A kiemelt kép illusztráció: Webkamera felvétele Balatonszemesnél, 2022. augusztus 19-én. Fotó: Hajozas.hu.)

Tegnap 21:31

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

Tegnap 19:41

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

2022. október 7., 16:44

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.