Benzinesek: gyorsan menjenek tankolni!

Elemzések szerint komoly esély van arra, hogy kilő az üzemanyag ára. Mindenesetre a héten ismét emelkedik a benzin ára.

2024. április 15., 11:23

Szerző:

A hétvégi események hatására komoly esély van arra, hogy a következő héten emelkednek az olajárak, és így a hazai gázolaj és benzin ára is. Irán támadást indított Izrael ellen, a hosszabb távú következmények attól fognak függeni, hogy Izrael és a Nyugat milyen válaszlépést tesz a támadást követően. Irán szerepe az olajpiacon egyre erősebb, mivel a Joe Biden-i kormányzás ideje alatt az ország növelte olajexportját. A Brent típusú kőolaj hordónkénti ára folyamatosan emelkedő tendenciát mutat, idén már közel 18%-ot nőtt az ár – írja a holtankoljak.hu.

Hozzátették: sajnos a forint sem tud segíteni a helyzeten, ugyanis az árfolyam a dollárral szemben gyengült, egy hét alatt 3%-ot. A jelenlegi árfolyam 369,07 HUF/USD.

A gázolaj nem változik, a benzin drágul

Szerdától a benzin nagykereskedelmi ára változik: bruttó 2 forinttal emelkedik a literenkénti ár. A gázolaj árához most nem nyúltak. A hét közepén az alábbi átlagárakkal számolhatunk a hazai kutakon:

95-ös benzin: 643 Ft/liter

Gázolaj: 653 Ft/liter

(Fotó: 168.hu)

21:17

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

18:28

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

2024. április 29., 13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.