Újra csúcsra jár a benzinár

Emlékszik a tavaly őszi benzinárcsúcsra? Nem? Ne bánkódjon, szerdán visszatérnek az emlékei!

2024. március 25., 12:16

Szerző:

Szerdán ismét drágul a benzin, így a literenkénti átlagára 638 forint lesz – számolt be róla hétfőn a holtankoljak.hu. A benzinár utoljára tavaly szeptember végén, október első napjaiban volt ilyen magasan. A csaknem féléves csúcsot úgy éri el, hogy csak márciusban literenként 25 forintot nőtt az átlagára, így szerdától 4 százalékkal lesz magasabb, mint a hó elején volt – emlékeztet a 444.

Ez év elején 570 forint volt a literenkénti átlagára, vagyis az első negyedévben mintegy 12 százalékos volt a benzin drágulása.

A mostaninál csak tavaly augusztus második felétől október első napjaiig tankoltunk drágábban benzint, a csúcsot a szeptember 20-a körüli 662 forintos literenkénti ár jelentette. Egy évvel ezelőtt a mostaninál kissé olcsóbb volt a tankolás, tavaly március végén 612 forinton volt a benzin literenkénti átlagára.

Mivel a dízel ára most nem változik, a két üzemanyagfajta literenkénti árának különbsége mindössze 10 forint lesz, ilyen kis különbségre legutóbb január elején volt példa.

(Fotó: Kisbenedek Attila/AFP)

 

 

 

Az európai e-kereskedők érdekvédelmi szervezete és tágországi társult szervezetei nyílt levélben fordultak az EU és a tagországok törvényhozásához, hogy lépjenek fel a Temu szerintük piactorzító működésével szemben.