Ingyenes lehet a jogosítvány ősztől a középiskolásoknak

A kormány egyelőre nem közölt részleteket arról a törvényjavaslatról, ami arról szól, hogy a következő tanévtől ingyenessé válhat a jogosítvány.

2024. január 3., 14:09

Szerző:

A kormány augusztusban jelentette be, hogy ingyenessé tenné a középiskolások és az állami szakképző intézményekben tanulók számára a jogosítványt – írta meg az index.hu. Viszont az autósiskolák bajban vannak, mivel semmit sem lehet tudni a részletekről.

Az elő szóló törvény ősszel léphet életbe, de a részletek még nem világosak, hogy az ingyenes jogosítványhoz hogyan fog hozzájutni az ifjúság. 

Az RTL-nek nyilatkozó vezetéstechnika-oktató, Köves Szilárd több szempontból is problémásnak ítéli, hogy az új rendszer részletei nem ismertek. 

A rendelkezés az autósiskolákat is érinti, hiszen az ingyenes jogosítványszerzés bevételkieséssel fog járni, mert aki teheti, az kivárja azt az időszakot, amikor megkaphatja a támogatást. A jogosítványszerzés ára változó, ami háromszázezer és egymillió forint között mozog, ami nagyban függ attól, hogy milyen rezsiköltségekkel működik az iskola és egy tanulónak hány gyakorlati órára van szüksége. 

(Fotó: B: Bernd Weissbrod /dpa/ Picture-Alliance/ AFP)

Magyar Péter úgy tűnik vitára szállhat az EP-listavezetőkkel, mégis lesz vita a köztévén. Erről Dobrev Klára számolt be egy bejegyzésében, mely szerint az MTVA megkezdte egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan.