Soproni Tamás egészen egyedi ötlettel rukkolt elő Terézvárosban az időseknek

Az ingyenes időstaxit VI. kerületben élő 60 év felettiek vehetik igénybe egyebek közt egészségügyi intézmények felkereséséhez, hivatalos ügyek személyes jelenlétet igénylő intézéséhez, bevásárláshoz vagy éppen szociális intézménybe költözéshez.

2023. március 28., 20:32

Szerző:

Új, a kerületben ingyenesen igénybe vehető szolgáltatással, az Időstaxival segíti mostantól a terézvárosi önkormányzat a kerületben élő időseket.

A terézvárosi önkormányzat kedden közölte az MTI-vel: a kezdeményezés célja, hogy az életkorukból, egészségi állapotukból adódóan nehezebben mozgó lakosok könnyebben intézhessék hivatalos ügyeiket, juthassanak el egészségügyi vizsgálatokra, kezelésekre,

„hogy Terézvárosban ezáltal még jobb legyen idősnek lenni.”

Az Időstaxit a VI. kerületben élő 60 év felettiek vehetik igénybe egyebek közt egészségügyi intézmények felkereséséhez, hivatalos ügyek személyes jelenlétet igénylő intézéséhez, bevásárláshoz vagy éppen szociális intézménybe költözéshez - írták.

Az Időstaxi használatához a tervezett utazás előtt öt nappal, hétköznap 10 és 14 óra között kell jelezni az igényt a 06 (70) 938-3833-as telefonszámon - tudatták, hozzátéve: a szállítás a kerület határain belül ingyenes, a főváros területén belül pedig ezer forintot kell fizetni érte.

Kitértek arra is, hogy a szolgáltatást biztosító Terézvárosi Gondozó Szolgálat az orvosi vizsgálatokhoz vagy az ügyintézéshez szükség esetén kísérőről is gondoskodik.

(Kiemelt kép: ingyenes időstaxi-szolgáltatást indított a VI. kerülti önkormányzat. Soproni Tamás polgármester szerint az orvosi kezelésekre, más sürgős intézkedésre a kerületi idősek így kényelmesen és ingyenesen tudnak eljutni. Fotó: Soproni Tamás, Facebook)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.