Soproni Tamás: Jogerős ítélet született az MSZP politikusa ellen

A momentumos politikus szerint egy újabb szocialista képviselőről bizonyosodott be, hogy nem különb, mint a NER politikusai.

2021. december 6., 19:30

Szerző:

Soproni Tamás polgármester szerint egy újabb szocialista képviselőről bizonyosodott be, hogy nem különb, mint a NER politikusai. Soproni Tamás és a terézvárosi önkormányzat újabb pert nyert meg Bálint Györggyel szemben.

„A Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletében kimondta, hogy az MSZP-elnök, Hatvani Csaba és Bálint György fedezetelvonó szerződést kötöttek. Ha nem lépünk az ügyben, 14 millió forinttal rövidíthették volna meg a terézvárosi önkormányzatot”

– írja Soproni Tamás a Facebook-oldalán.

2018-ban Hatvani párttársa, Bálint György MSZP-s képviselő javára jelzálogjogot jegyeztek be egy 14 milliós kölcsön erejéig. Így tehát hiába kért végrehajtást a terézvárosi önkormányzat az ingatlanra, annak árából először Bálint György kapná meg a 14 millió jelzáloggot, vagyis ennyivel kevesebb jutna az önkormányzatnak.

Bálint György 2020 augusztusában próbált is bekapcsolódni a végrehajtási eljárásba, hogy hozzájusson a pénzhez, ám a VI. kerület ezt gyanúsnak találta az ügyet, ezért megtámadta a bíróságon Bálint becsatlakozási kérelmét – foglalta össze a per előzményeit az Átlátszó.  

Ezt követően Bálint és Soproni hosszas pereskedésbe kezdett, amiből úgy tűnik, mindig Soproni és a terézvárosi önkormányzat kerül ki győztesként. A polgármester szerint azonban amég ő és az önkormányzat emberei a kerület érdekeit védték, addig Bálint bosszúhadjáratba kezdett és megpróbálta lejáratni a Momentumos politikust. 

Továbbá az MSZP Terézváros Facebook-oldalán Soproni szerint gyalázkodó hirdetéseket tesz közzé, de szórólapokon is hazug, lejárató kampányt indított ellenük.

„Bálint György jogilag és erkölcsileg is többszörösen megbukott. Ez a példátlan viselkedés és a jogerős ítélet egyértelművé teszi, hogy Bálint Györgynek nincs helye az ellenzéki összefogásban, sem Terézváros vezetésében”

– nyomatékosítja Soproni írása végén.

 

(Kiemelt kép: 2019.01.30. - Soproni Tamás beszédet mond. Fotó: Soproni Tamás hivatalos Facebook-oldala)

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.