Soproni Tamás újra nyerni akar – a Momentum támogatja

A terézvárosi polgármester a Momentum elnökével, Gelencsér Ferenccel hétfőn közzétett videóban bejelentette, hogy újra indul a kerületi polgármesterségért 2024-ben.

2023. március 6., 14:18

Szerző:

Bár a közösségi médiát intenzíven használó polgármester saját politikusi közösségi oldalán még nem jelentette be a hírt, de a Momentum elnökének közösségi oldalán a párt elnökével, Gelencsér Ferenccel közösen értesítették a hírről a nyilvánosságot.

Hasonló bejelentést tett már egyébként több ellenzéki vezetésű fővárosi kerület polgármestere, többek között Pikó András nyolcadik kerületi, László Imre 11. kerületi, Baranyi Krisztina ferencvárosi, Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester is.

Soproni Tamás szintén folytatni kívánja a megkezdett munkáját. Amint a közösségi oldalon történt bejelentésben fogalmaztak „2019-ben Terézvárosban, és az ország számos más pontján is a változást választották a lakosok. Soproni Tamás pedig rászolgált az itt élők bizalmára”. A Momentum tehát támogatja Soproni Tamást, mivel véleményük szerint „2019-ben Soproni Tamás elhozta az őszinteséget a kerületbe, elkötelezett, helyi lokálpatriótaként pedig ismeri a helyiek problémáit és csapatával meg tudja oldani azokat”. Kiemelt értékként kezelik, hogy „az igazságos, emberközpontú és zöld Magyarország Terézvárosban fáradhatatlanul épül 2019 óta”.

A szintén a Momentum színeiben Újpesten polgármesteri posztot nyert, de időközben a DK-hoz csábult Déri Tibor viszont már tavaly ősszel jelezte, hogy nem méreti meg magát ismét a városrész vezetőjeként.

(Kiemelt kép: Soproni Tamás, a párt alelnöke beszédet mond a Momentum Mozgalom Magyarország felébred című ünnepi rendezvényén a belvárosi Szabadság téren az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 61. évfordulóján, 2017. október 23-án. Fotó: MTI/ Mónus Márton)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.