Visszatér az amerikai őslakosok nyara

19 és 24 fok között alakul.

2023. október 4., 18:44

Szerző:

Várható időjárás csütörtök éjfélig:

Szerdán közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk, és helyenként gyenge eső, záporeső is előfordulhat. Az esti órákban aztán mindenhol csökken a felhőzet, majd nyugat felől fátyolfelhők sodródnak fölénk. Hajnalra párássá válhat a levegő, foltokban köd is képződhet. Csütörtökön a nap nagyobb részében napos időre számíthatunk időszakosan megnövekvő fátyolfelhőzettel, majd késő délutántól északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, de csapadék nem várható. Az élénk északias szél estére mérséklődik. Holnap a nyugatias szelet kísérhetik néhol élénk lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 10 fok között várható, azonban a hidegre érzékeny helyeken pár fokkal alacsonyabb, a belvárosi, tóparti részeken magasabb értéket is mérhetünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön nagyrészt 19 és 24 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában: 

Kontinensünk déli felének időjárását anticiklon határozza meg, így itt többnyire napos, nyugodt az idő, a hajnali órákban pára és köd is előfordul. Észak-Európa felett többközéppontú ciklon örvénylik, ennek hidegfrontja egészen Olaszországig lenyúlik. A front mentén felhős, csapadékos időt észlelnek.

Csütörtök estig a Kárpát-medencébe eleinte az előbb említett hidegfront okoz szeles, változékony időjárást, majd egyre inkább anticiklonális hatások lesznek a meghatározóak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: MTI/EPA/EFE/Joédson Alves)