Ma borús, hűvös idő lesz, de hétvégén jöhet a változás

De legalább nem ázunk meg csütörtökön. 

2021. szeptember 23., 06:03

Szerző:

Csütörtökön a reggeli maradványfelhőzet gomolyosodik, illetve máshol is gomolyfelhők-képződnek, amelyek egyes részeken jobban össze is állhatnak, így akár hosszabb időre is eltakarhatják a napot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint csütörtök délután második felétől észak felől fátyolfelhőzet sodródik fölénk, amely északkeleten meg is vastagszik. Csapadék nem valószínű.

A nyugatira, délnyugatira forduló szelet sokfelé kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 16 és 21 fok között alakul, de északkeleten ennél 1-2 fokkal hűvösebb lehet az idő. 

Pénteken délnyugaton számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol több felhő lehet az égen, de csak kezdetben északkeleten alakulhat ki elszórtan egy-egy futó zápor. A nyugati-északnyugati szelet sokfelé élénk, erős, helyenként viharos lökések kísérhetik. Enyhébb lesz a hajnal, délután pedig 19-26 fokot mérhetünk.

Szombaton sok napsütésre, kevés felhőre, csapadékmentes időre van kilátás. Helyenként még élénk lehet a nyugati-délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 20 és 26 fok között alakul.

Vasárnap túlnyomóan napos, száraz idő valószínű 22-27 fokos maximumokkal, a légmozgás sem lesz jelentős. Hétfőn is sokat süthet a nap, de nyugaton elszórtan egy-egy kisebb zápor átmenetileg kialakulhat. Megélénkülhet a keleti-északkeleti szél, emiatt pár fokkal mérséklődhet a nappali felmelegedés – írta az Időkép előrejelzése. 

(Kiemelt kép: 168)

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

2024. április 19., 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.