Időjárás – Csütörtökön közepesen felhős idő várható

A nappali záporok, zivatarok megszűnnek, és a gomolyfelhők is feloszlanak.

2024. május 15., 15:18

Szerző:

Közepesen felhős időjárás várható, az északkeleti harmadban a legtöbb napsütéssel. Csak helyenként fordulhat elő kisebb eső, zápor. Estétől délnyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, és kiterjedt csapadékzóna érkezik. A délkeleti, keleti szél megélénkül, a Győr-Szeged szélcsatornában meg is erősödik. Az Időkép szerint élénk, erős, néhol akár viharos lehet a délkeleti, keleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható – írja a Hungaromet. 

Csütörtök kora estig kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű, estétől azonban délnyugat felől csapadékzóna érkezése várható zivatarokkal. Éjszaka délnyugat felől átmenetileg mindenütt beborul az ég, napközben az északkeleti tájakon felhős marad az idő, az ország többi részén pedig erőteljes gomolyfelhő-képződés várható.

Pénteken sokfelé várható zápor, zivatar

Sokfelé várható zápor, zivatar, a zárt felhőzetből tartós eső is. Többfelé jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás, emellett heves zivatar is kialakulhat. Gyakran megélénkül, olykor megerősödik, néhol viharossá fokozódik a keleti, délkeleti, majd a délire, délnyugatira forduló szél. A hőmérséklet hajnalban általában 8 és 13 fok között alakul. A délutáni órákban többnyire 19, 25 fok várható, de a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb, míg délnyugaton ennél melegebb lesz.

A hétvégén a hosszabb napos időszakok mellett elszórtan, többségében északon, északkeleten számíthatunk záporra, helyenként zivatarra. Többfelé élénk lesz a szél. Szombaton 20-26, vasárnap 22-29 fokra számíthatunk a délutáni órákban.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)