Huhogtak Benzemáéknak, az UEFA nem hagyja annyiban

Szóvá tette a kameruni származású Kylian Mbappé és az algériai gyökerű Karim Benzema, hogy huhogott nekik több magyar szurkoló a szombati meccs alatt. Az UEFA vizsgálódik.

2021. június 21., 06:57

Szerző:

Az Európai Labdarúgó-szövetség „diszkriminatív gesztusok” miatt vizsgálatot indított a Magyarország–Franciaország Európa-bajnoki csoportmérkőzéssel kapcsolatban.

Az UEFA közleménye szerint azért vizsgálódnak, mert amikor Kylian Mbappéhoz, illetve Karim Benzemához került a labda, sok magyar szurkoló huhogással és rasszista bekiabálásokkal reagált. Mindez abból a szempontból is rendkívül kínos, hogy a szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt erősen kérdéses, hogy Budapesten rendezzék-e meg az Eb-döntőt.

(Kiemelt képünk: Gulácsi Péter (b) és Botka Endre (j2), valamint a francia Kylian Mbappé (j) és Antoine Griezmann a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország–Franciaország mérkőzésen a Puskás Arénában, 2021. június 19-én. Fotó: MTI | Szigetváry Zsolt)