A hőségriadó alatt vizet osztanak a nagyobb pályaudvarokon

A budapesti és a vidéki nagyobb pályaudvarokon várakozók is kapnak vizet péntekig.

2021. július 27., 11:44

Szerző:

Ásványvizet biztosít utasainak keddtől a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon a MÁV-Start a hőségriadó ideje alatt – közölte a Mávinform az MTI-vel. Ahogy arról korábban már írtunk, a tartós hőség miatt hétfő déltől péntek éjfélig hőségriadót rendelt el Müller Cecília tiszti főorvos.

Budapesten a Nyugati, a Keleti, a Déli pályaudvaron, Kelenföldön, továbbá a miskolci, a debreceni, a nyíregyházi, a békéscsabai, a szegedi, a kecskeméti, a szolnoki, a győri, a pécsi, a nagykanizsai, a siófoki, a fonyódi, a tapolcai, a veszprémi, a zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a várakozók.

Az ásványvizet a vasúttársaság 10 és 17 óra között osztja, addig, amíg az időjárás ezt szükségessé teszi. A MÁV-Start emellett azt javasolja, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy folyadékkal kezdje meg utazását. Tudatták azt is, hogy a Volánbusz az autóbusz-állomások területén szintén vízzel kínálja az utasokat.

Ezen felül a Volánbusz 31 Celsius-fok feletti nappali hőmérséklet esetén munkanapokon 12 és 14 óra között a megyeszékhelyeken, a nagyobb forgalmat lebonyolító buszpályaudvarokon – Békéscsabán, Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposvárott, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérvárott, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen – ásványvizet oszt.

(Kiemelt kép: Ásványvizet ad egy utasnak a MÁV-START munkatársa a Keleti pályaudvaron 2021. július 8-án. A hőségriasztás ideje alatt vizet osztanak a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.