Horváth Csaba feljelenti Hadházy Ákost, aki nem kért bocsánatot a zuglói önkormányzattól

Lejárt a zuglói polgármester ultimátuma. 

2021. augusztus 18., 19:12

Szerző:

Miután Hadházy Ákos nem tett eleget a zuglói polgármester fenyegetésének, Horváth Csaba feljelentést tesz a független országgyűlési képviselővel szemben. Az ügy előzménye az volt, hogy Hadházy Ákos szerint az MSZP-s vezetésű zuglói önkormányzat áron alul értékesít Tiborcz István üzleti köréhez tartozó üzletembernek egy telket. Horváth Csaba ezután szólította fel Hadházy Ákost, hogy kérjen bocsánatot az általa hamisnak vélt híresztelés miatt, különben feljelenti őt. Hadházy Ákos nem kért bocsánatot, a felszólítás határideje pedig lejárt. A zuglói önkormányzat bejelentette, hogy feljelentést tesznek Hadházy Ákos ellen. 

Kormos Kata, a Zuglói Polgármesteri Hivatal szóvivője azt közölte a Telexszel, hogy a bocsánatkérés nem érkezett meg időre, a feljelentés pedig megtörtént Hadházy Ákos ellen.  A zuglói önkormányzat közleményében az is olvasható, hogy minden állítását Hadházy Ákosnak tételesen cáfolták. 

Hadházy Ákos válaszában továbbra is kiállt, korábbi posztjában megfogalmazottak mellett. A politikus Horváth Csaba fenyegetését krízískommunikációnak nevezte. Hadházy Ákos szerint, akkor is ez történik, amikor Fideszes ügyet tár fel. 

Jelenleg nem tudhatjuk, hogy a feljelentés milyen következményekkel jár a független országgyűlési képviselőre nézve, hiszen ahhoz, hogy jogi lépéseknek következményei legyenek fel kell függesszék mentelmi jogát is. 

(Kiemelt kép: Horváth Csaba (MSZP) zuglói polgármester. Fotó: Mónus Márton/MTI)

 

Tegnap 21:43

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Tegnap 17:43

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.