Hadházy Ákos válaszolt Horváth Csaba fenyegetésére

Nem kér bocsánatot a zuglói önkormányzattól. 

2021. augusztus 17., 20:35

Szerző:

Ahogy korábban is írtuk Zugló polgármesterre perrel fenyegette meg Hadházy Ákost, amiért egy hete Facebook posztjában arról írt, hogy áron alul ad el az önkormányzat egy telket Tiborcz István köréhez tartozó üzletembernek. A zuglói polgármester Horváth Csaba tagadta a vádakat és azt mondta, hogy a pályázat a megfelelő módon lett kiírva és a piaci ár felett volt az ingatlan ára is. Hadházy Ákost azonban nem hatotta meg Horváth Csaba fenyegetése. A képviselő posztjában úgy reagált: továbbra sem gondolja azt, hogy a zuglóiak érdeke lenne a NER-nek áron alul értékesíteni a telket. 

Hadházy Ákos azon vádakra miszerint az ellenzéki összefogást gyengíti a következőképp reagált: „végül újra hangsúlyozom, hogy semmilyen összefogás gyengítése nem célom. Az ellenzéki együttműködés az EGYIK fontos előfeltétele a Fidesz legyőzésének, de nem az egyetlen. Azt gondolom, az ellenzéket kifejezetten erősíteni fogja, ha ez az ügylet végül nem valósul meg.” 

A független országgyűlési képviselő megjegyezte, hogy a Fideszes ügyek feltárása után is hasonló reakciókat szokott kapni. A politikus úgy véli, hogy kríziskommunikációt alkalmaz Zugló polgármestere. Hozzátette: „ha a jogi elégtételt valóban komolyan gondolja, akkor azt javaslom, ne rágalmazás miatt jelentsen fel, hanem polgári pert indítson becsületsértésért.” A politikus szerint úgy jelentse fel Horváth Csaba, hogy a mentelmi jogát is felfüggeszthessék miatta. 

(Kiemelt kép: Hadházy Ákos Fotó: Merész Márton/168)