Zugló polgármestere feljelentheti Hadházy Ákost, még mindig XIV. kerület az összefogás gyújtózsinórja

Hadházy Ákos szerint az önkormányzat Tiborcz István körével üzletel.

2021. augusztus 17., 17:58

Szerző:

Zuglóban eddig Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő és Hadházy Ákos között voltak viták. A kerületben azért lett forró a hangulat elsőként, mert a Momentum a független országgyűlési képviselőt indította az előválasztáson Tóth Csabával szemben. A városrészben azonban újabb frontvonal nyílt az ellenzék berkein belül, ugyanis a polgármester Horváth Csaba feljelentéssel fenyegette meg Hadházy Ákost. Szerda délig adott neki ultimátumot. Horváth Csaba szerint veszélyben a kerület becsülete és ezt nem tűrheti tovább városvezetőként. 

Az ügy előzménye, hogy Hadházy Ákos egy ingatlanüggyel kapcsolatban posztolt a Facebookon még múlt szerdán. A posztban azt állította, hogy egy a miniszterelnök vejéhez közel álló üzletembernek áron alul akar az önkormányzat egy telket értékesíteni. Horváth Csaba a 24.hu írása szerint azonban közleményében csúsztatásnak nevezi Hadházy Ákos állításait. A zuglói polgármester úgy fogalmaz, hogy: „Ön a múlt héten olyan csúsztatásokat, hazugságokat fogalmazott meg a zuglói ingatlaneladásokkal kapcsolatban, amelyekkel nemcsak a zuglóiakat tévesztette meg, hanem az ellenzéki összefogás szimpatizánsait is. Tette ezt azért, mert nem vette a fáradságot utánanézni a valóságnak vagy kifejezetten az volt a célja, hogy Zugló Önkormányzatát rossz színben tüntesse fel. Tisztában vagyok azzal, hogy polgármesterként gyakran tűrnöm kell a nemtelen támadásokat is, Zugló Önkormányzatától azonban nem várható el, hogy hagyja magát lejáratni.”

Horváth Csaba szerint a pályázat a 6300 négyzetméteres telek értékesítéséről teljesen szabályos és nyílt volt. Hadházy Ákos azonban úgy vélte, hogy a nyilvánosságot megkerülve akarta az önkormányzat értékesíteni az ingatlant.  A zuglói polgármester felhívta a figyelmet, hogy még a fideszes polgármester Papcsák Ferenc döntött az ingatlan eladásáról. A telket 709 millió forintos áron hirdették meg, amely magasabb volt, mint az értékbecslők által megállapított. 

A zuglói polgármester szerint Hadházy Ákosnak inkább a Városliget megvédésében kéne segítséget nyújtania és nem az ellenzéki összefogást bomlasztania. A politikus várja a független országgyűlési képviselő bocsánatkérését. 

(Kiemelt kép: Horváth Csaba, a fővárosi MSZP-frakció vezetője, Zugló polgármestere nyilatkozik a sajtónak a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli, a koronavírus-járvány elleni védekezés erősítéséért összehívott ülése előtt a Városházán 2020. szeptember 14-én. Fotó:Koszticsák Szilárd/MTI)

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.