Nem a halak, a horgászok fogynak Balatonkenesén – egymillió a tagsági díj

Tagokat keres a Balatonkenesei Horgász Egyesület, ami nem egyszerű feladat, tekintve a belépési költséget. A belépési díj 1,025 millió forint, ehhez járul további 53 ezer forint  úgynevezett éves díj.   

2023. július 8., 07:59

Szerző:

A taghalászatot az kényszerítette ki, hogy lejárt az egyesület kikötőjének a vízjogi engedélye. Ezt bár megújíthatják, de át kell építeni a létesítményt – írja az aquamagazin.hu. Ennek is köszönhető a belépési díj mértéke, ami tartalmazza a kikötő-átépítési hozzájárulását.

A munkálatok során a régi kikötőt elbontották, a területet kikotortatták és gondozásmentes, új bejárókat építtettek. „Családias hangulatú, gondozott kikötőnk jól felszerelt és biztonságos. Minden irányból hullámvédett, zárt kikötő, kikötőmesterrel, kamerarendszerrel és wifihálózattal” – biztatja a leendő tagokat a Balatonkenesei Horgász Egyesület.

A kikötő az elhelyezkedésének köszönhetően nagyon jó horgászati lehetőséget biztosít a békés-, illetve ragadozó halakra. A kőgáttól körülbelül 10 méterre már 2,5-3 méteres a vízmélység, ahol a kagylópadok és hínármezők jó haltartók.   

Az egyesületet – honlapjuk tanúsága szerint – támogatja a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapítvány és a Miniszterelnökség is.   

(Kiemelt kép: Balatonkenesei Horgász Egyesület kikötője. Fotó: bkeneseihe.hu)                                       

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.