Holland bevándorló szervezi a következő pécsi ellenzéki tüntetést

2018. április 24., 16:00

Szerző:

A demonstráció anyák napján, azaz idén május 6-án vasárnap, két nappal az új magyar parlament alakulóülése előtt lesz. A megmozdulás szervezője Simon Wintermans, akinek négy gyermeke van, és ő mondta el az eddigi kormányellenes demonstrációk egyik legjobb beszédét – írja a Szabad Pécs.

„1996 óta itt élek, és azért merek itt állni, mert nekem négy gyönyörű magyar gyermekem van"

– mondta a 2018-as országgyűlési választást egy héttel, az első budapesti kormányellenes tüntetést egy nappal követő pécsi tüntetésen Simon Wintermans.

Simon Wintermans
Fotó: Essen-Pécs-isztambul projekt

Wintermans a korábbi években Európa számos kulturális fővárosáig biciklizett, hogy Pécset népszerűsítse, de ő indította el a baranyai megyeszékhelyen a tulipánültetési programot (TuliPécs) is. A férfi művészettörténész végzettségű, Magyarországon építőipari vállalkozóként dolgozik. 

2015-ben az egy évvel később bezárt Népszabadság készített egy remek portrét Wintermansról.

Tegnap 21:20

Csütörtökön újra országos pedagógussztrájk lesz, ami azt jelenti, hogy sok oktatási intézményben fognak egyszerre sztrájkolni vagy polgári engedetlenséget vállalni pedagógusok. A szakszervezetek által meghirdetett egységes munkabeszüntetés célja még mindig a fizetésemelés, a sztrájkjog visszaállítása és a munkaterhek csökkentése. Emellett még fontosabbá vált egy eddig is meglévő követelés: a kirúgott tanárok visszahelyezése.

Tegnap 21:10

Elutasította az Alkotmánybíróság (Ab) azt az ellenzéki képviselők által benyújtott indítványt, amely a pedagógussztrájkhoz kapcsolódó, még elégséges szolgáltatás mértékének utólagos normakontrolljára irányult – derül ki a testület honlapjára szerdán feltöltött közleményből és az ott nyilvánosságra hozott határozatból.

2022. december 7., 18:33

Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László, nyugállományú rendőr ezredes, a magyar bűnüldözés ikonikus alakja.