Hídfoglaló túlórázást szervez a Kutyapárt csütörtök délutánra

Grillezést, pikniket és bridge officet (home office helyett) ígér a párt az esemény leírásában.

2022. július 14., 13:05

Szerző:

Hídfoglaló túlórázást szervez a Magyar Kétfarkú Kutya Párt az Erzsébet híd pesti hídfőjénél 17:30-ra.

Az eseményre „különösen nagyra tárt karokkal” várják a futárokat, balett-táncosokat, kőfaragókat, újságírókat, víz- gáz- és villanyszerelőket, az ezermestereket, alt szaxofonosokat – de bármilyen zenészt, művészt egyaránt –, a fodrászokat és kozmetikusokat, valamint a sajtkészítőket.

Eseményükre azt ígérik, hogy lesz kaja. Továbbá azzal csábítják a résztvevőket, hogy menjenek a helyszín biztosításával kapcsolatos szabálysértést közösen elkövetni.

(Kiemelt kép: Járművek áradata, délelőtti csúcsforgalom az Erzsébet hídon. MTVA/Bizományosi: Balaton József)

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.