Mutatjuk, hol várható a legnagyobb havazás

Havazást hoz a hétvége.

2022. január 7., 16:46

Szerző:

Szombaton és vasárnap is fagyos, néhol havas idővel indul a nap. -10 foknál alacsonyabb értékekre, délkeleten 5 cm-t meghaladó hómennyiségre számíthatunk – közölte pénteken az Időkép.

Ami a havazást illeti, szombat reggeltől vasárnap reggelig Békés megyében

közel 10 centiméter hó hullhat,

ezen kívül Csongrád-Csanád és Hajdú-Bihar megyékben jöhet még össze értékelhető mennyiség. Nyugaton a szombat napsütéssel telik, majd vasárnap északnyugat felől hózáporok, kisebb havazás éri el a Dunántúlt.

Szombaton a keleti, déli országrészbe érkezik csapadék, ami túlnyomóan hó formájában hullhat le. A legtöbb hó délkeleten hullhat. A Dunántúlon túlnyomóan napos idő lesz jellemző. Gyenge lesz a légmozgás. Ismét fagyos reggel jön, -11 és -1 fok közé hűl le a levegő, napközben pedig -2, +4 fokra készülhetünk.

Vasárnap északkeleten ígérkezik több napsütés, máshol felhős lesz az ég. A Dunántúl északi részén kevés hó hullhat. Északnyugaton megélénkül a délies szél. A minimumok -14, -2, a maximumok -1, +4 fok között alakulnak. Délelőtt az Alföldön foltokban tartósabban megmaradhat a köd.

Hétfőn újabb fagyos reggel indítja a napot, a csúcsértékek viszont többfelé elérhetik az 5 fokot. Többfelé ködös lesz a reggel. Eleinte sok felhő lesz az égen, de napközben mindenütt a napsütés veszi át a főszerepet. 

Kedden már naposabb, pár fokkal ismét enyhébb időnk lehet. A hét első napjain élénk, erős északi szélre kell készülni – írja részletes időjárás jelentésében az Időkép. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)