Hasít az Együtt, már 111 milliónál tartanak a gyűjtésben

2018. április 17., 14:35

Szerző:

Egy hete kezdett gyűjtésbe az Együtt azért, hogy vissza tudják fizetni a kampánytámogatásukat az államnak. Összesen 150 millió forintot kell visszafizetnie a pártnak, mert nem érte el az egy százalékos küszöböt. Elnökségi tagjai magánvagyonukkal felelnek, hivatalosan öt személynek kell ezt az összeget előteremtenie.

Juhász Péter ma Facebook-posztjában közölte, hogy egy hét alatt már 111 millió forint érkezett adományként hozzájuk. Fekete macskával a kezében mondott a támogatásért köszönetet, mondván, mivel vége a kampánynak, nem nyálas, ha egy kiscicát simogat beszéd közben.

A 111 millió forint mind mikrotámogatásokból állt össze, ami Juhász szerint felemelő.

Nem volt még olyan a történelem során, hogy politikai célra magyarok ekkora összegű támogatást adjanak. Gyakorlatilag minden párt támogatójától kaptak pénzt.

Juhász Péter szerint ez is azt mutatja, hogy morálisan a helyes úton jártak, még ha ez politikai győzelmet nem is jelentett a pártnak.

– Anyagi értelemben egy pillanatra áldozattá váltak, de úgy tűnik, hogy a ti segítségetekkel, az ország segítségével ki tudunk ebből jönni, és folytatni tudjuk a munkát – mondta a pártelnök.

Még 39 millió forintot kell összegyűjteniük.

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.