Meghalt Labritz Béla, Szentgotthárd fideszes alpolgármestere

Egyelőre tisztázatlan körülmények között meghalt Labritz Béla, Szentgotthárd fideszes alpolgármestere. Halálának körülményeit hatósági vizsgálat fogja megállapítani.

2024. május 17., 10:05

Szerző:

Labritz Béla, Szentgotthárd fideszes alpolgármestere szerdán este, eddig tisztázatlan körülmények között meghalt – írja cikkében a Vaol.hu. A politikus holttestét a Rába folyóban találták meg, a katasztrófavédelem szakemberei emelték ki szerdán késő este. A város polgármestere, Huszár Gábor szerint Labritz Béla nagyon szeretett horgászni és a Rába-parton lévő horgászhelyéről eshetett bele a folyóba.

A Vaol azt írja, hogy a fideszes politikus valószínűleg rosszul lett, elesett és már halott volt, amikor a folyóba került, vagyis halálát nem fulladás okozhatta. Labritz Béla halálának pontos körülményeit ugyanakkor hatósági vizsgálat fogja megállapítani.

Szentgotthárd városa saját halottjának tekinti Labritz Bélát. A polgármester azt közölte videóüzenetben, hogy az elhunyt személyében nem csak egy közeli munkatársát, hanem régi barátját veszítette el. Ezért úgy döntött, hogy a temetés időpontjáig felfüggeszti a kampánytevékenységét, és ugyanezt kéri a vele együtt induló képviselőjelöltektől is.

Labritz Bélát felesége, két felnőtt gyermeke, valamint két unokája is gyászolja.

Labritz Béla 1957-ben született és hosszú évtizedeken át dolgozott a körmendi EGIS Gyógyszergyárban. Két éve ment nyugdíjba és azóta rengeteg időt szentelt nagy szenvedélyének, a horgászatnak. A Rába-partjához közel volt egy hobbitelke, amihez egy horgászhely is „tartozott”, ahol lényegében a halál is érte.

Szentgotthárd – ahogyan az a város honlapján áll –, Magyarország legnyugatibb városa, a Dunántúl egyik ékszerdoboza gazdag történelmi múltra tekint vissza. A XII. században III. Béla király által alapított település és a ciszter monostor évszázadok óta a térség mezőgazdasági, ipari, kulturális, oktatási és vallási központja volt, s ezt a kiemelt szerepet a város a mai napig őrizi. Több mint 800 éves történelme alatt a nehézségek ellenére és a fejlődés mellett a település mindenkori vezetése óvta a város egyedülálló természeti értékeit. Így az itt élők és a Szentgotthárdra látogatók is élvezhetik a hűvös erdők csendjét, a gyógynövényekkel teli mezők és a Hársas-tó harmóniáját. A település épített öröksége, lenyűgöző környezete, kulturális kínálata és a szentgotthárdiak vendégszeretete garancia arra, hogy a településre érkezők kellemes élményekkel térjenek haza.

(Képünk illusztráció. Forrás: webandi / Pixabay)