29 pedagógus nem vette fel a munkát Szentgotthárdi Arany János Általános Iskolában

Január 12-ig tartó polgári engedetlenségben vesz részt 35 pedagógusból 29 a Szentgotthárdi Arany János Általános Iskolában.

2023. január 9., 16:12

Szerző:

A Szentgotthárdi Arany János Általános Iskola tanárai ugyanis bejelentették, hogy 29-en polgári engedetlenségbe kezdenek és nem veszik fel a munkát – írja az Úgytudjuk. A lap értesülései szerint a pedagógusok nyílt levelükben azt fogalmazták meg, hogy a közoktatás mai helyzete, a pedagógus utánpótlás elapadása, a pedagógusok elkeserítően és méltatlanul alacsony bérezése, a szakmai párbeszéd teljes hiánya, tehát a bizalom hiánya egyre nehezebb helyzetbe hozza őket, ezért 29-től polgári engedetlenségbe kezdenek. 

A lap megszólaltatta az iskola igazgatóját, Schleipfnerné Gáspár Andreát is, aki megerősítette, hogy a 29 pedagógus a hétfői napon valóban polgári engedetlenségbe kezdett. „Az iskolában 35 pedagógus dolgozik, 4 kolléga pedagógiai asszisztens. Nem lehet 29 kollégát pótolni, így a mai napra rendkívüli tanítási szünetet rendeltem el. Holnaptól felügyeletet biztosítunk tanulóinknak. Az oktatás január 12-étől folytatódik. Intézményvezetőként az elsődleges feladatom az iskola működésének biztosítása. Ennek érdekében a kollégákkal folyamatosan egyeztetek” – nyilatkozta az igazgatónő.

(Kiemelt képünk: Szentgotthárdi Arany János Általános Iskola via Facebook)