Hadházy: még mindig nyomoznak a Schadl-ügy legsúlyosabb szálának ügyében

Még mindig folyik a nyomozás azzal a lehallgatott telefonbeszélgetéssel kapcsolatban, aminek során Schadl egy bizonyos Tónit, Barbarát és Ádámot, illetve egy majd 35 évre szóló üzletről beszélt egy ismerősével. Hadházy Ákos független parlamenti képviselő szerint egyértelmű, hogy ők kicsodák.

2023. január 18., 15:00

Szerző:

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő szerdán a Facebookon közzétett posztjában arról számolt be, hogy még mindig folyik a Schadl-ügyben nyomozás méghozzá az egyik legsúlyosabb szál ügyében – írja Hadházy közösségi oldalán közzétett posztja alapján a 444.hu.

„...A jelek szerint a Nyomozó Főügyészség még mindig nem tudja, ki lehet Tóni, Barbara és Ádám, akikkel a korrupt végrehajtó ismerőse egy 30 éves buliról beszélt” – írta Hadházy, aki szerint a nevek passzolnak Rogánra (Antal), a feleségére (Barbara) és a kabinetfőnökére (Ádám). Ezen felül a képviselő szerint érdekes egybeesés, hogy pont Rogán vezeti a 30 éves koncessziókat osztogató Koncessziós Irodát.  

Arról a beszélgetésről van szó, amit Schadl 2021. június 15-én folytatott az orvos ismerősével, aki egy magán mentőszolgálat ügyvezetőjeként a kék villogót intézte neki. A lehallgatott telefonbeszélgetésben került szóba a három fent említett név, valamint egy 35, de legalább 10-20 évre szóló üzletről. 

„Miután megtudtam, hogy a végrehajtói vesztegetési ügyet már vádemeléssel lezárták, kíváncsi voltam, hogy ezzel a szállal mi van, ugyanis én – feljelentőként – nem kaptam semmilyen dokumentumot. Nagyon nehezen, csak másfél hónap után, de kaptam egy szűkszavú választ a jelenleg is zajló nyomozásról” – számolt be Hadházy. A bejegyzéséhez csatolt válaszban olvasható, hogy az ügyben a nyomozás továbbra is folyamatban van, ám annak állásáról egyéb tájékoztatást az ügyészség az eljárás érdekeire tekintettel nem ad. 

Hadházy azonban felhívja rá a figyelmet, hogy ez nem garancia arra, hogy a nyomozás során mindent megtesznek azért, hogy bizonyítsák: Rogánékkal beszéltek az elkövetők egy koncesszióról. „Ha véletlenül ez történik, az azért lenne izgalmas, mert a feljelentés megírása óta nagy változás történt: a titkosszolgálatok már Rogán felügyelete alá kerültek” – tette hozzá. 

(Kiemelt képünk: Hadházy Ákos független képviselő felszólal az ügyészség 2017. évi tevékenységéről szóló beszámoló vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. december 13-án. Fotó: MTI/Soós Lajos)

 

 

 

Megszűnik november 4-től a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztálya, ugyanakkor a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető lesz.