Schadl fizette a végrehajtói irodák beindítását, hogy részesedést kapjon az osztalékból

Schadl György fizette több végrehajtói iroda beindítását, hogy később az irodák működéséből származó osztalékok nagy része visszajusson hozzá.

2022. december 11., 20:38

Szerző:

A Blikk birtokába került a Schald-ügy nyomozati anyaga, amely szerint több végrehajtó irodának adott kölcsön, hogy aztán az osztalékok nagy részét magának követelje. A dokumentumok szerint több végrehajtó tagadja, hogy bármilyen korrupciós kapcsolat állt volna fenn a Bírósági Végrehajtói Kar elnökével, viszont páran beismerték.

M.-né dr. Cs. Éva azt mondta az ügyészségen, hogy több kölcsönt is kapott Schadl Györgytől, így a végrehajtói irodája beindításához 20 millió forintot. Összességében pedig 40 milliót, amit visszafizetett. Ezt nem jogtalan előnyért, vagyis a kinevezéséért fizette, és nem álltak korrupciós kapcsolatban. Viszont Dr. Sz. Balázs arról számolt be, hogy dr. Schadl végrehajtó helyettese, F. Vivien vetette fel neki, hogy legyen végrehajtó, amit az elnöke el tud intézni. Cserébe dr. Sz. Balázsnak egy bizonyos összeget, a leendő irodája osztalékának 1/3 részét kell Schadl Györgynek átadnia, a fennmaradó részt pedig a végrehajtó megfelezi F. Viviennel.

A férfinak később azt mondták, hogy az egyharmad Völner Pálnak megy, és ő ezt elfogadta.

Schadl tagadta, hogy a végrehajtói kinevezéseket befolyásolta. Továbbá azt nyilatkozta, hogy az azokkal kapcsolatos döntéseket sem Völner Pál hozta meg, neki pénzt nem adott, nem tudja, hogy az Igazságügyi Minisztériumban miként választották ki a nyertes pályázót, illetve volt, hogy kölcsönt nyújtott készpénzzel vagy utalással egyes végrehajtóknak, de korrupciós kapcsolatban nem állt velük.

(Fotó: Miskolci Egyetem)

2024. október 26., 10:33

Megszűnik november 4-től a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztálya, ugyanakkor a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető lesz.

2024. október 25., 16:11

Bár a naptár szerint lassan az ősz utolsó utolsó hónapját tapossuk, az indiánnyár továbbra is kitart. Azaz a hétvégére is marad a szokásosnál enyhébb időjárás.