Hadházy Ákos: A Békemenet úgy civil, mint ahogy én pápa vagyok

A Fidesz Tolna megyei szervezete is toborzott a békemenetre, de egy állami cég alkalmazottján keresztül.

2021. október 19., 13:37

Szerző:

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) újra megrendezi a „Békemenetet", elmondásuk szerint "a gyurcsányi terror útvonalán halad majd a menet" október 23-án. Az eseményre a Fidesz Tolna megyei szervezete is toborzott, a hirdetésben azonban egy furcsa telefonszámot fedezett fel Hadházy Ákos független képviselő. Az ugyanis a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató, NISZ Zrt.-hez tartozó tartozó telefonszám volt, amely hivatalosan a Belügyminisztérium alá tartozik, írja az Index.

Hadházy Ákos akkor azt mondta, egy fideszes aktivistát talált a vonal másik végén. A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint nem a NISZ alkalmazottja, hanem egy kormánytisztviselő volt az, akivel Hadházy beszélt. A szolgálati jogiszonyát október 18. napjával megszüntették. A képviselő ugyan örült, hogy következménye lett az ügynek, de felhívta a figyelmet, hogy ez az eset bizonyíték arra, hogy állami alkalmazottak pártutasításokat hajtanak végre. „Ez a Békemenet nevű szerveződés nagyjából úgy civil, ahogy én a pápa vagyok, de ezzel a lebukással legalább azt láttuk és arra kaptunk bizonyítékot, hogy állami alkalmazottak szervezik ezt a rendezvényt.”

(Kiemelt kép: Hadházy Ákos politikus, független országgyűlési képviselő interjút ad a 168.hu-nak 2021. szeptember 7-én. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)