Gyurcsány Ferenc nem mond le

Gyurcsány Ferenc nem távozik a DK éléről, mert szerinte ez a legerősebb csapat, így a párt elnöksége folytatja a munkáját.

2024. június 26., 14:50

Szerző:

„Úgy látjuk, hogy a mai helyzetben a mostani a DK legerősebb felállása, legjobb csapata. Ez akkor is igaz, ha egyikünk sem gondolja, hogy tökéletesek vagyunk. Így aztán az elnök és az elnökség, én és az elnökség, folytatjuk a munkát” – közölte Gyurcsány Ferenc 43 perces Facebook-videójában. Ebben a pártelnök 33 pontban foglalta össze „a DK és az ország helyzetét”. A videó elején arról beszélt, hogy „tudja, hogy a legnagyobb kérdés, hogy ki mond le, és hogy én lemondok-e”. A végén pedig elmondta: nem mond le. De mielőtt erre válaszolt volna, először még a 20. századtól kezdve magyarázott a társadalomról.

A volt miniszterelnök közölte, folynak beszélgetések arról, hogy miben kell változtatniuk, de „ezeket nem bejelenteni kell”, hanem majd a szavazók eldöntik, hogy látják-e a változást.

„A DK Magyarország egyetlen számottevő baloldali pártja”

– fogalmazott, majd kijelentette, szerinte a DK a „legmegbízhatóbb” és „hiteles történelmileg” is.

Gyurcsány Ferenc a videó mellett írt arról is, hogy „a magát demokratikusnak tartó közvélemény egy része megrészegülten, látszólag örvendezve adja fel önmagát, elveit, az alkotmányos demokrácia lényegét”, és költői képekben arról is írt, hogy „miközben a Nagy Hazug ellen indulnak, a Kis Hazug szekerét tolják”. A videóban a volt miniszterelnök hasonlókról beszélt, de emlegette Trianont, Bibó Istvánt és a felborult magyar belpolitikát is.

Szerinte a választáson a DK Európát ígért, a Fidesz azt, hogy elűzi őt, a Tisza pedig azt, hogy elűzi őt és Orbánt is. Gyurcsány azt látta, hogy a Tisza sikeres lett.

Aztán elmondta, hogy „a gyurcsányozás legalább 20 éve létezik” és sok közpénzbe került a Fidesznek. Gyurcsány Ferenc ezután levezette, hogy az ő felelősségét nem a szavazók, hanem az ellenzéki pártok és a sajtó hozza fel időről időre.

Gyurcsány Ferenc szemben áll Orbánnal

Ahogyan arról rendre beszámolunk, Gyurcsány Ferenc előszeretettel fejtegeti az Orbán-rendszer hibáit. Évértékelő beszédében például kifejtette, szerinte pártja történelmileg is szemben áll Orbán Viktorral, és elutasítják a Fidesz által hirdetett „úgynevezett keresztény Magyarország eszményét”, mert az ország hívők és nem hívők, keresztények és nem keresztények hazája, ezért a haza nem azonosíthatja magát egyetlen csoport hitével. Ráadásul a kereszténység a Fidesz esetében nem is a jézusi tanításokat, az alázatot, a felebaráti szeretetet, a megbocsátást és a lelki tisztaságot jelenti, hanem éppen ellenkezőleg.

Azt jelenti, hogy a hatalmasoknak mindent szabad, a hatalmasoknak „bele lehet nyúlni a gyengék fehérneműjébe”, lehet nem kezet nyújtani a háborúból menekülőknek, lehet harácsolni, az országnak járó jusst magánvagyonná tenni.

Gyurcsány Ferenc végül hozzátette, szerinte a magyar kormány politikája keresztényietlen, ugyanakkor klerikális politika, ami hatalmi jelszóvá silányította milliók istenhitét, elárulta és megbecstelenítette azt.

(Kiemelt képünkön Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke látható. Forrás: Gyurcsány Ferenc hivatalos Facebook oldala)

14:31

A pedagógus teljesítményértékelést először 2024. szeptember 1-je és 2025. június 30-a közötti időszakra kell elvégezni, amelynek eredményeként a munkáltatók 2025. szeptember 1-jével állapíthatnak meg módosított illetményt. Értékelik azt is, mennyire megbízható a munkavégzés, a pedagógus betartja-e a határidőket, illetve „szabály- és normakövető”, valamint etikus magatartást tanúsít-e, megfelelően motivált, elkötelezett-e.