Gulácsi kiállásáról cikkezett a nemzetközi sajtó

Gulácsi alig három óra elteltével több mint 4000 hozzászólást kapott a bejegyzéséhez, rengeteg volt a gyűlölködő komment.

2021. február 24., 14:37

Szerző:

Gulácsi Péter, a magyar válogatott és az RB Leipzig kapusa a közösségi oldalain állt ki a szivárványcsaládok mellett kedden. 

Gulácsi magatartása nemcsak itthon, hanem Európa-szerte figyelmet kapott. Olyan jelentős lapok cikkeztek róla, mint a Frankfurter Allgemaine Zeitunga Spiegela France24 és az Eurosport.

A Spiegel a kapus kiállása mellett azt is megjegyezte, hogy Gulácsi rengeteg gyűlölködő hozzászólást kapott a bejegyzéséhez: "Gulácsi Péter, a Bundesliga RB Leipzig futballklub kapusa ellenezte a szexuális kisebbségek jogainak korlátozását hazájában, Magyarországon. Gulácsi egy Facebook-bejegyzésében bírálta azt a december végén elfogadott törvényt, amely értelmében a homoszexuális párok nem fogadhatnak örökbe gyermekeket" -írta a Spiegel, majd hozzátették, hogy Gulácsi alig három óra elteltével több mint 4000 hozzászólást kapott a bejegyzéséhez, többségüket magyar nyelven. "Gulácsi PR ügynöksége szerint sok megjegyzés negatív hangvételű" - írták.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung hasonló cikket írt: "Magyarország törvényei tiltják a homoszexuális pároknak az örökbefogadást. Gulácsi Péter lipcsei kapus kritizálta hazája politikáját, amiért számos negatív reakciót kapott" - áll a cikkben.

A France24 portálnál már Orbán neve is felbukkant: "Az ex-liverpooli játékos bírálta a törvényt, amelyet Orbán Viktor magyar miniszterelnök kormánya hozott decemberben" - írták. A portál kitért arra, hogy a magyar sportolók ritkán kommentálnak nyilvánosan aktuális politikai ügyeket és társadalmi kérdéseket, és ennek tudták be, hogy Gulácsi bejegyzése ekkora figyelmet kapott.

"Minden embernek joga van az egyenlőséghez. Ugyanúgy, ahogy minden gyereknek joga van boldog családban felnőni, alkossa azt a családot bármennyi, bármilyen nemű, bármilyen színű, bármilyen vallású ember" - írta bejegyzésében Gulácsi.

(Kiemelt kép: Gulácsi Péter hivatalos Facebook oldala)

 

 
 

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.