Lottó – Döbbenetes összeget lehet nyerni az ötösön

A ötöslottón ezen a héten 6,45 milliárd forint a megnyerhető lottó főnyeremény összege, amely a játék 67 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményösszege – tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szerdán az MTI-t.

2024. február 21., 09:40

Szerző:

Magyarországon az elmúlt évtizedekben 46 darab milliárd fölötti nyeremény talált gazdára a lottó legrégebb óta játszható formájában, hatmilliárdot meghaladó jackpot pedig eddig csak egy alkalommal – írták. Az ismertetés szerint az ötöslottón több mint 200 napja nem volt telitalálatos szelvény, ennek köszönhetően már

6,45 milliárd forint várja a játékosokat.

Az ötöslottó történetében csaknem 3500 sorsolás volt mostanáig, a jackpot összege 1959-ben lépte át az egymillió forintot, 1992-ben a 100 milliós, 1999-ben pedig az egymilliárdos határt. Ötmilliárd forintot meghaladó főnyereményt mindössze kétszer, 2003-ban (5,092 milliárd forint) és 2015-ben (5,049 milliárd forint) lehetett nyerni az ötöslottón. Hatmilliárd forint feletti összeg (6,431 milliárd forint) először 2020-ban volt, 39 hét halmozódás után – írták a közleményben.

A hatoslottón ugyanakkor két telitalálatos is volt a hétvégén, ezért felezni kell a nyereményt.

Mint arról korábban beszámoltunk: A halmozódás miatt egyre erősebb a kereslet a játék iránt, az elmúlt mintegy 7 hónap alatt megduplázódott a forgalom a halmozódás kezdetéhez képest. A 6,1 milliárd forintot meghaladó főnyeremény, nemcsak a magyar játékosok kedvét növelte az elmúlt hetekben, hanem főként a keleti országhatár mentén található lottózókban beindította ismét a lottóturizmust – közölte a Szerencsejáték Zrt.

(Kiemelt kép: lottózó Mezőkövesden, 2023 április 9-én. Fotó: Michal Fludra/NurPhoto/AFP)

Tegnap 11:21

Két évvel a koronavírus-járvány nyomán bekövetkezett turisztikai összeomlás után ismét megjött az emberek utazási kedve. Idén a magyarok több mint harmada tervezi, hogy útnak indul kikapcsolódni. A Balaton idén is verhetetlen célpont.

Tegnap 07:32

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja - közölte a Magyar Cukrász Ipartestület pénteken az MTI-vel.