Nyugdíjas nyerte meg a főnyereményt a lottón, de mégsem jut a pénzéhez

Kénytelen pereskedni a nyugdíjas, mert nem fizetik ki a nyereményét, amit a lottósorsoláson nyert.

2024. február 20., 10:34

Szerző:

Hiába állítja a nyugdíjas, hogy nyert a lottósorsoláson, mégsem kapja meg a nyereményét egy férfi. John Cheeks beperelte a céget, amely nem hajlandó kifizetni a nyereményét, pedig számai megjelentek az interneten – írja a Bors.

,,Nem játszottam mindig, csak amikor a főnyeremény emelkedett. Kicsit izgatott lettem, de nem kiabáltam, nem sikoltoztam, csak felhívtam egy barátomat. Csináltam egy képet, és elmentem aludni" – idézte fel a történteket a férfi. A nyeremény 340 millió dollár, azaz 123 milliárd forint volt. Másnapra azonban megváltoztak a közzétett számok. Hiába próbálkozott több lottózóban is, mindenhol elutasították. A cég azt állítja, hogy először rossz számokat tettek közzé.

,,Azt mondták, hogy az egyik vállalkozójuk hibázott. Még nem láttam bizonyítékot, ami ezt alátámasztotta volna. Még ha hibáznak is, a kérdés az: mit csinálsz? Volt már erre precedens, egy hasonló eset, ami Iowában történt, ahol egy vállalkozó elismerte a hibát, és kifizették a nyereményt" – idézi a DailyStar Richard Evans ügyvéd szavait.

 

A múlt héten két telitalálatos szelvény is volt

Amint arról beszámoltunk, a múlt héten Két darab 6 találatos szelvény is volt. A két szerencsés játékos nyereménye egyenként 984 179 605 forint volt.

Az ötös lottó sem szerénykedhet,  történetének legnagyobb összege vár gazdára. Az ötös lottón 29 hete nem volt telitalálatos, amiatt 6,45 milliárdra nőtt a megnyerhető összeg és már a szomszédos országokból is sokan átjárnak ikszelni. A szabályok értelmében a lottó főnyereményének halmozódása legfeljebb 52 hétig tarthat, ezután felosztják a giganyereményt a többi nyertes között, ám a játék 67 éves történetében erre még nem volt példa.

A következő sorsoláson 6,45 milliárd vár gazdára.

Minden nyertesnek 90 nap rendelkezésre, hogy jelentkezzen nyereményéért, akkor is, ha telitalálata van és akkor is, ha kisebb összeget nyert. A jelentős összegű nyereményeket a Szerencsejáték Zrt. kizárólag átutalással teljesíti, a játékos által megadott, Magyarországon működő bank bankfiókjában nyitott, forint alapú lakossági bankszámlára.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: jackmac34 via Pixabay)

 

Donald Tusk lengyel miniszterelnök észt, lett és litván kollégájával együtt felhívással fordult az Európai Tanács és az Európai Bizottság elnökéhez, kérve Lengyelország Oroszországgal és Fehéroroszországgal közös külső határai megerősítésének támogatását.