Nagyon nagy bajba kerülhetnek a mozgáskorlátozottak, ha a piaci árat kell majd fizetniük az áramért

Sok fogyatékossággal élő létfenntartását biztosítják elektromos eszközök.

2022. július 17., 08:48

Szerző:

Mentesüljenek az energia piaci árának megfizetése alól a fogyatékossággal élő emberek, erre kéri a kormányt a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége.

Amint az RTL Híradóból kiderül: sok mozgáskorlátozott nem tud spórolni az energián. Naponta kell tölteniük a lélegeztetőgépet, az elektromos ágyat, az emelőt, a kerekesszéket, vagyis az életfunkciók fenntartásához, javításához szükséges eszközöket.

(Kiemelt képünk illusztráció: Résztvevők a Menny és pokol között - Hieronymus Bosch rejtélyes világa című kiállítás sajtóbejárásán a Szépművészeti Múzeumban 2022. április 7-én. MTI/Koszticsák Szilárd)

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.