Leugrott egy 14 éves fiú a nagyhalászi kormányablak tetejéről

A fiú életét sajnos már nem tudták megmenteni.

2024. szeptember 13., 10:33

Szerző:

Csütörtökön leugrott egy 14 éves fiú a nagyhalászi kormányablak épületének a tetejéről – tudta meg a 24.hu. A lap információi szerint a fiatal olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már a helyszínen meghalt.

Az Országos Mentőszolgálat sajtóosztálya a 24.hu megkeresésére azt közölte, hogy az esettel kapcsolatos kérdéseikkel forduljanak az illetékes hatóságokhoz.

Laczják István, a város jegyzője megerősítette, hogy egy 14 éves fiú testét találták meg az épület előtt. Elmondása szerint nem ismerte a fiút, és a rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.

Hrenkó Péter, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az üggyel kapcsolatos azt közölte a lappal, hogy nem merült fel idegenkezűség gyanúja, és a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja az eset körülményeit.

Legutóbb 20 éve volt ennyi pszichiátriai gondozásra szoruló gyerekek Magyarországon

Amint arról a 168.hu is beszámolt az Index cikke alapján, kiemelkedően sok gyermek került mentális problémák miatt pszichiátriai gondozásba 2023-ban. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint tavaly 7357 új fiatalt vettek nyilvántartásba, amivel összesen 19 618-ra nőtt a közellátásban gondozott gyermekek száma Magyarországon.

Mindez azt jelenti, hogy húsz éve nem látott növekedés indult meg, ugyanis 2004-ben volt ennyi mentális betegséggel küzdő fiatalkorú az országban.

Ráadásul riasztóan magas azoknak a gyerekeknek, fiatloknak a száma, akiket az öngyilkosság gondolata foglalkoztat. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány lelkisegély-szolgálatát közel 30 ezer gyerek és fiatal kereste meg tavaly. A megkeresésekből 6 ezer szólt különböző félelmekről, szorongásokról, 4 ezer hívás során számoltak be a fiatalok általános lehangoltságról és depresszióra utaló jelekről, 3 ezer esetben pedig a magány érzése miatt hívták fel a lelkisegély-vonalat. Több mint 2 ezer megkeresésben viszont az öngyilkossági gondolat, közel 1500 esetben pedig önsértés miatt kértek segítséget a fiatalok.

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Gyulai Bence/168.hu)

Tegnap 16:04

Az Európai Bizottság új javaslata a szabadban lévő közösségi terekből is kitiltaná a cigarettákat és az elektromos dohánytermékeket függetlenül a nikotintartalomtól. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a vendéglátóhelyek teraszán sem füstölhetnek ezután a dohányosok.