Gulyás Gergely: a baloldal mindent megtesz, hogy az oktatás és egészségügy ne kaphasson többletforrásokat

Magyarország akkor tud hozzájárulni Európa „jobbra fordulásához”, ha a jövő évi európai parlamenti választáson minél kevesebb baloldali „idegenlégióst” választ be a nemzeti csapatba

2023. november 18., 18:39

Szerző:

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sporthasonlattal élve arra emlékeztetett, a legutóbbi EP-voksoláson ugyan nagyot nyert a Fidesz, de „még így is túl sok van” ezekből a brüsszeli idegenlégiósokból.

A miniszter az ellenzéki képviselőkre egyenként kitérve arról beszélt, aligha lehet számítani rájuk, aminek az az oka, hogy fizetést és támogatást máshonnan is „szívesen elfogadnak”.

Ma a helyzet úgy fest – folytatta – , hogy Magyarország nem kapja meg Brüsszeltől, ami járna neki, mert a baloldal mindent megtesz, hogy az oktatás és egészségügy ne kaphasson többletforrásokat. Gulyás Gergely szavai szerint ezek az ellenzéki képviselők ezért a munkájukért nemcsak „óriási fizetéseket” kapnak, de „szívesen fogadnak” jogellenes külföldi kampánytámogatásokat is.

„Ha nem akarunk úgy táncolni, ahogy Brüsszel fütyül”, akkor olyan képviselőket küldjünk Brüsszelbe, akik nemet mondanak a migráció valamennyi formájára, de kiállnak az ország biztonsága és a határvédelem mellett, fontos számukra az ország szuverenitása, alkotmányos önazonossága és akik a magyar érdekek szószólói Európában – fogalmazott a miniszter.

Megjegyezte, olyan képviselők kellenek, akik képesek egy egyértelműen ellenséges közegben is kiállni az országért.

„Aki mindezzel egyetért, annak Magyarországon egy választása maradt, az idegenlégiósok helyett csak a Fidesz!” – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

(Kiemelt kép: Budapest, 2023. november 18. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a Fidesz  Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd)