Felújítják a Péterfyt, lassan fél éve nem működik a kórház onkológiája

Az intézmény onkológiai feladatait ideiglenesen a Dél-Pesti Centrumkórház - Szent László Kórház vette át.

2021. augusztus 19., 07:45

Szerző:

Egy tavaly októberben megkezdődött nagyszabású felújítás miatt lassan fél éve nem működik a VII. kerületi Péterfy Kórház onkológiája  – tudta meg a 444. A portál szerint a kórház onkológiai osztályát először a fül-orr-gégészettel vonták össze, viszont idén márciusában ott is megkezdődtek a munkálatok, és ekkor az intézmény vezetése úgy döntött, a Péterfy Onkológia betegeit a Dél-Pesti Centrumkórház - Szent László Kórház onkológiai osztályán látják majd el.

A 444 forrása szerint ez nem jelent minőségi romlást a daganatos betegek ellátásában, de a helyzet okoz problémákat az érintett orvosoknak és betegeiknek egyaránt. És mint írják, a Szent László Kórházba átirányított betegek közül volt olyan, aki a kezelés leállítása mellett döntött. Emellett megjegyzik: az osztály orvosai most a belgyógyászaton, az onkológiai szaknővérek pedig szintén más osztályon dolgoznak, ami a lap szerint azért problémás, mert a körülmények miatt fennáll annak a veszélye, hogy az érintett dolgozók besokallnak és felmondanak.

A portál megjegyzi azt is, hogy korábban az osztályon kezelt daganatos betegek próbálják kideríteni, mikor térhetnek vissza kezelőorvosaikhoz, de a kérdéseikre eddig nem érkezett érdemi válasz.

Augusztus 18-án közlemény jelent meg a kórház honlapján, melyben azt írják: „A Péterfy Kórházban jelenleg felújítások zajlanak, amelyek időről időre szükségessé teszik egyes osztályok ideiglenes költöztetését. A régóta esedékes felújításban érintett osztályok elhelyezésére az intézmény Onkológiai Osztályának területén van lehetőség. A Péterfy Kórház onkológiai betegeinek ellátása a felújítások idején is folyamatos, hiszen az intézmény onkológiai feladatait ideiglenesen a Dél-Pesti Centrumkórház Szent László kórházi telephelyének Onkológia Osztálya vette át. A feladatokat átvállaló Dél-Pesti Centrumkórházban az ellátás zavartalanul, a Nemzeti Népegészségügyi Központ által engedélyezve biztosított, és a betegek a legmagasabb színvonalú ellátásban részesülnek. A Péterfy Kórház Onkológiai Osztályának orvosai – akik belgyógyász szakvizsgával is rendelkeznek – jelenleg belgyógyászati munkát végeznek, és foglalkoztatásuk folyamatos.”

 

(Kiemelt kép: MTI, Máthé Zoltán)