Hiába az előválasztási bukás, a Momentum küldöttgyűlése megint előretolta Fekete-Győr Andrást

Listavezetőnek javasolták, pedig az előválasztáson az első fordulóban az ötödik helyen végzett a miniszterelnök-jelöltek között.

2021. október 24., 21:02

Szerző:

A Momentum küldöttgyűlése úgy döntött, hogy Fekete-Győr András vezesse a Momentum parlamenti listáját – írta a part vasárnap este kiadott sajtóközleményében. Hozzátették, ez a várhatóan felálló közös lista tekintetében azt jelenti, hogy az ott szereplő momentumosok között Fekete-Győr András neve szerepel majd az első helyen. Az ellenzéki előválasztás első fordulójában Fekete-Győr András nagyjából huszonegyezer szavazatot szerzett, így valamivel több mint 3 százalékot szerzett, mintegy tíz százalékkal maradva le a negyedik helyen végző miniszterelnök-jelölttől, a jobbikos Jakab Pétertől. Fekete Győr a Momentum alapítójaként több mint öt éven át vezette a pártot. A miniszterelnök-jelölti előválasztás első fordulója után először azt mondta, nem érzi úgy, hogy le kellene mondania a gyenge szereplése miatt, később azonban lemondott az elnöki tisztségről, miután a párt küldöttgyűlése az általa kezdeményezett bizalmi szavazáson közel kétharmados arányban megvonta tőle a bizalmat.

„A miniszterelnök-jelölti előválasztási eredményért András vállalta a politikai felelősséget, lemondott, de a Momentum iránti elkötelezettsége és a pártért tett munkája megkérdőjelezhetetlen, ezért döntött listavezetése mellett a Momentum Küldöttgyűlése"

– áll a párt vasárnap kiadott közleményében.

(kiemelt kép: Fekete-Győr András fotó: Dimény András/168)